ПОИСК
Україна

Успенський піст: що можна та чого категорично заборонено їсти на «спасівку»

13:27 14 серпня 2021
Пісні продукти

У православних розпочався Успенський піст, який нерідко порівнюють з Великим постом. У ці дні діють суворі обмеження в їжі.

Протягом двох тижнів духовної та фізичної підготовки до свята Успіння Пресвятої Богородиці віруючим не можна вживати м'ясні та молочні продукти, яйця. Дозволяється тільки рослинна їжа: хліб, фрукти, овочі, каші, сухофрукти, горіхи, мед. Традиційні святкові страви Маковія: коржі «шуліки», пісний борщ з грибами, рулети з маком і вареники з маковою начинкою.

17-го, 19-го, 22-го, 24-го і 27 серпня мирянам, які постять, допускається випити трохи вина. А в свято Преображення Господнього, 19 серпня, дозволяються риба та морепродукти.

Раніше «ФАКТИ» розповіли про народні традиції святкування Маковея .

Фото: https://ua.depositphotos.com

1226

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.